TAAL gewoon doen! is dé podcast voor nieuwsgierige docenten moderne vreemde talen. In deze podcast gaan Marrit en Eline op zoek naar frisse en wetenschappelijk onderbouwde ideeën voor de lespraktijk. In elke aflevering bespreken ze een taaldidactisch idee vanuit het perspectief van de docent, de leerling en de onderzoeker. Na het beluisteren van de aflevering heb je weer volop ideeën voor de MVT-les!

PODCAST

1

Audio- video- en tekstchat gebruiken in de vreemde taalles

In deze aflevering bespreken Marrit en Eline hoe je leerlingen via audio-, video-, en tekstchat verleidt tot het communiceren in de vreemde taal. Samen met Paul Halma, docent Duits, en de leerlingen Dirkje en Reyer bekijken ze hoe online communicatie spreekplezier verhoogt, spreekangst verlaagt en op die manier bijdraagt aan een betere spreekvaardigheid. Het materiaal van het project doeltaal digitaal is te vinden op taalwijs.nu/doeltaal-digitaal/

ACHTERGROND INFO BEHOREND BIJ DEZE AFLEVERING

van de Guchte, M., Halma, P., van Batenburg, E., & van Weijen, D. (2021).

van de Guchte, M. (2020).

In S. Dönzelmann, C. van Beuningen, A. Kaal, & R. de Graaff (Eds.), Handboek Vreemdetalendidactiek: Vertrekpunten, vaardigheden, vakinhoud (pp. 127-138).

De website

DOWNLOAD HIER DE TAALTAKEN DIE JE DIRECT IN DE KLAS KUNT GEBRUIKEN